Mon. Jun 27th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

Pesëdhjetë e nëntë arsyet pse sheqeri shkatërron shëndetin tuaj!

1. Sheqeri mund të shtypë sistemin imunitar.
2. Sheqeri shqetëson mineralet në trup.
3. Sheqeri mund të shkaktojë hiperaciditet, ankth, vështirësi në përqendrim dhe marrje mendsh tek fëmijët.
4. Sheqeri prodhon një rritje të konsiderueshme të triglicerideve.
5. Sheqeri kontribuon në zvogëlimin e mbrojtjes së trupit kundër infeksionit bakterial.
6. Sheqeri mund të shkaktojë dëmtime në veshka.
7. Sheqeri zvogëlon lipoproteinat me dendësi të lartë (HDL).
8. Sheqeri çon në mungesë të kromit.
9. Sheqeri mund të çojë në kancer të gjirit, vezoreve, zorrëve, prostatës ose rektumit.
10. Sheqeri rrit nivelet e agjërimit të glukozës dhe insulinës.
11. Sheqeri shkakton mungesën e bakrit në gjak.
12. Sheqeri ndërhyn në thithjen e kalciumit dhe magnezit.
13. Sheqeri mund të dobësojë shikimin.
14. Sheqeri ngre nivelin e neurotransmetuesve të quajtur serotonin.
15. Sheqeri mund të shkaktojë hipoglikemi.
16. Sheqeri mund të prodhojë një stomak acidik.
17. Sheqeri mund të rrisë nivelet e adrenalinës tek fëmijët.
18. Keqthithja e sheqerit është e shpeshtë në pacientët me sëmundje funksionale të zorrëve.
19. Sheqeri mund të shkaktojë shenja të plakjes së parakohshme.
20. Sheqeri mund të çojë në alkoolizëm.
21. Sheqeri çon në prishjen e dhëmbëve.
22. Sheqeri kontribuon në mbipeshë.
23. Marrja e lartë e sheqerit rrit rrezikun e Sëmundjes Crohn dhe kolitit ulceroz.
24. Sheqeri mund të shkaktojë simptoma që shpesh gjenden tek njerëzit me ulçera gastrike dhe duodenale.
25. Sheqeri mund të çojë në artrit.
26. Sheqeri mund të kontribuojë në astmë.
27. Sheqeri mund të shkaktojë Candida albicans (infeksion maja).
28. Sheqeri mund të kontribuojë në gurët e tëmthit.
29. Sheqeri mund të çojë në sëmundje të zemrës.
30. Sheqeri mund të shkaktojë apendesit.
31. Sheqeri mund të çojë në sklerozë të shumëfishtë.
32. Sheqeri mund të shkaktojë hemorroide.
33. Sheqeri mund të kontribuojë në venat me variçe.
34. Sheqeri mund të ngrejë përgjigjet e glukozës dhe insulinës në përdoruesit e kontraceptivëve oral.
35. Sheqeri mund të çojë në sëmundje periodontale.
36. Sheqeri mund të kontribuojë në osteoporozë.
37. Sheqeri kontribuon në aciditetin e pështymës.
38. Sheqeri mund të shkaktojë ulje të ndjeshmërisë së insulinës.
39. Sheqeri çon në uljen e tolerancës së glukozës.
40. Sheqeri mund të ulë hormonet e rritjes.
41. Sheqeri mund të rrisë kolesterolin.
42. Sheqeri mund të rrisë presionin e gjakut sistolik.
43. Sheqeri mund të shkaktojë përgjumje dhe ulje të aktivitetit tek fëmijët.
44. Sheqeri mund të shkaktojë dhimbje koke migrene.
45. Sheqeri mund të ndërhyjë në thithjen e proteinave.
46. ​​Sheqeri mund të shkaktojë alergji ushqimore.
47. Sheqeri mund të kontribuojë në diabet.
48. Sheqeri mund të shkaktojë toksemi gjatë shtatëzënësisë.
49. Sheqeri mund të kontribuojë në ekzemën tek fëmijët.
50. Sheqeri mund të çojë në sëmundje kardiovaskulare.
51. Sheqeri mund të dëmtojë strukturën e ADN-së.
52. Sheqeri mund të ndryshojë strukturën e proteinave.
53. Sheqeri mund të kontribuojë në rënien e lëkurës duke ndryshuar strukturën e kolagjenit.
54. Sheqeri mund të çojë në katarakt.
55. Sheqeri mund të shkaktojë emfizemë.
56. Sheqeri mund të shkaktojë aterosklerozë.
57. Sheqeri mund të promovojë një ngritje të proteinave me densitet të ulët (LDL).
58. Sheqeri mund të shkaktojë radikale të lira në qarkullimin e gjakut.
59. Sheqeri ul aftësinë e enzimave për të funksionuar.

Burimi: Nancy Appleton, PhD, Lick the Sugar Habit (Avery Publishing Group, 1996).

Visar Gashi

 

 

Leave a Reply

You cannot copy content of this page