Pfizer apo Moderna? Ku jetoni mund të përcaktojë se cilën vaksinë anti-Covid merrni

loading...


specialistët thonë se profilet e sigurisë së vaksinave të miratuara dhe efektiviteti i tyre janë të ngjashme.

Aty ku ato ndryshojnë në mënyrë thelbësore është logjistika e trajtimit dhe ruajtjes së tyre.

“Disavantazhi më i madh për vaksinën është vetëm mënyra se si duhet ruajtur dhe që kërkon dhe ngrirje të veçantë për të ruajtur zinxhirin e duhur të ftohjes”, tha Dr. Eric Cioe-Pena, drejtor i shëndetit global në Northwell Health në për Healthline.

Kjo është një pikë në të cilën u përqendruan shumë ekspertë kur u intervistuan për këtë histori. dy vaksinat kërkojnë ruajtje të ftohtë, por vaksina duhet të ruhet në ultra të ftohta, shpesh duke kërkuar ngrirje speciale.

“Magazinimi i mund ta bëjë atë më të përshtatshëm për vendet më të vogla, rurale”, tha Dr. Rob Davidson.

Faktorë të tjerë

dy vaksinat kanë prodhuar reaksione të rënda alergjike në disa raste. Menjëherë pas reagimeve të para të rënda ndaj vaksinës Pfizer, Instituti Kombëtar i Shëndetit filloi të hartonte një studim për të zbuluar pse po ndodhnin reaksione alergjike potencialisht kërcënuese për jetën.

Dr. Sam Sun është drejtori i Fondacionit inDemic, një ekip shkencëtarësh, mjekësh dhe epidemiologësh me ekspertizë mbi terapitë dhe vaksinat. Ai tha se studiuesit po shikojnë një kimikat në të dy vaksinat që përdoret gjerësisht në ilaçe të tjera, ushqime dhe kozmetikë.

“Të dy vaksinat përmbajnë PEG-2000, të cilat mund të shkaktojnë raste të rralla të anafilaksisë. Është e rëndësishme të tregohet se vaksinimi parandalon infeksionin SARS-CoV-2, kështu që kemi një që individët e vaksinuar janë në rrezik shumë më të ulët të përhapjes së SARS-CoV-2 në kontakte të pa vaksinuara, të prekshme ose transmetim asimptomatik”, shpjegoi Sun .

A kanë ndonjë preferencë mjekët?

“Unë kam marrë vaksinën pasi spitali im është rural dhe i vogël. s’ ka frigoriferë të nevojshëm për të ruajtur Pfizer”, tha Davidson.

ime punon në një spital tjetër, më të madh në zonë, dhe ajo mori vaksinën Pfizer”, tha ai. “Të dy ndihemi të mbrojtur njësoj”.

“Unë do të marr cilëndo që mund të marr – ky ishte qëndrimi im kur bëra vaksinën”, tha Dr. Paul A. Offit , drejtor i Qendrës së Edukimit të Vaksinave dhe një pediatër dhe specialist i sëmundjeve infektive në Spitalin e Fëmijëve të Philadelphia.

“Ju duhet të merrni gjithçka që mund të merrni pasi kemi nevojë për shumë më shumë vaksinime. Ne duhet ta prodhojmë vaksina në një nivel shumë më të lartë sesa po bëjmë”, përfundon ai. /Telegrafi/

The post Pfizer apo Moderna? Ku jetoni mund të përcaktojë se cilën vaksinë anti-Covid merrni appeared first on Telegrafi.

Postime të ngjashme