Pneumonia: Si ta parandaloni infektimin?

loading...


Pneumonia është një që ndez qeskat e ajrit në njërën ose në të dy mushkëritë. Qeskat e ajrit mund të mbushen me lëng ose qelb, duke shkaktuar kollë me gëlbazë ose qelb, ethe, të dridhura dhe vështirësi në frymëmarrje.

Forcimi i trupit me burime natyrore të acideve yndyrore omega-3 mundëson parandalimin e pneumonisë për shkak të infeksionit të virusit.

e imunitetit është çelësi për të luftuar viruset dhe infeksionet e sistemit të frymëmarrjes. Marrja e shtuar e ushqimeve të pasura me acide yndyrore omega-3 ose vaj peshku në vetë dietën do ta përgatisë trupin për të luftuar virusin dhe për të shpëtuar mushkëritë nga infeksionet e mundshme.

Rëndësia e veçantë e këtyre acideve yndyrore është në kohën e shpërthimit të pandemisë botërore të virusit , i cili sulmon drejtpërdrejt mushkëritë. janë acide yndyrore thelbësore. thelbësore do të thotë që organizmi s’ mund t’i sintetizojë ato, por duhet të merret me . gjenden tek peshqit e yndyrshëm të detit, të tilla si salmoni, toni, sardelet, harenga, skumbri, merluci.

Acidet yndyrore thelbësore rregullojnë një numër funksionesh në trup, duke përfshirë përgjigjen imune dhe sintezën e hormoneve. Vaji i peshkut është i mirë për mushkëritë derisa përmban nivele të larta të acideve yndyrore omega-3. i përdor ato si një burim energjie dhe ka tri lloje që na duhen, omega-3, omega-6 dhe omega-9. Falë acideve yndyrore omega tre, vaji i peshkut ka një efekt pozitiv në shëndetin e njeriut.

Mungesa e omega-3 quhet skorbut i kohës sonë pasi konsumojmë pak prej tij në dietën tonë. Përfshirja në dietën e suplementeve me vaj peshku, ushqime të mrekullueshme të pasura me acide yndyrore omega-3 do ta shpëtojnë trupin nga pezmatimet e shkaktuara nga infeksionet. Norvegjezët kanë njohur prej kohësh përfitimet e vajit të peshkut dhe është i vetmi vend në ku dhënia e acideve yndyrore dhe 6 është e detyrueshme me ligj. Vaji i peshkut është treguar të jetë një ilaç i shkëlqyeshëm për lehtësimin e simptomave te njerëzit që kanë astmë. Përveç vajit të peshkut, acidet yndyrore omega-3 janë gjithashtu të pasura me ushqime, fara liri, vaj fara liri, fara chia, salmon, skumbri dhe peshq të tjerë , arra, kryesisht arra.

Acidet yndyrore Omega-3 ndihmojnë në sëmundjen Alzheimer, sëmundje të zemrës dhe dhe kanë një efekt të dobishëm në shëndetin e mushkërive në disa mënyra. pari, acidet yndyrore omega-3 luftojnë inflamacionin, i cili është një shkak kryesor i dëmtimit të mushkërive dhe mosfunksionimit. studim japonez ka treguar se omega-3 ndihmojnë në trajtimin e sëmundjes pulmonare obstruktive kronike (gjendje të tilla si bronkiti dhe emfizema që hyjnë në kategorinë e këtyre sëmundjeve, të cilat janë shkaku i pestë kryesor i vdekjeve në ), shkruan KP.

e studimit treguan se numri i qelizave inflamatore u reduktua në subjektet që konsumuan omega-3, si dhe se kishte më pak pneumoni. Gjithashtu, në provën gjashtë minuta të ecjes, ata mund të shkojnë më tej dhe më shpejt.

të shumta të tjera kanë treguar se vaji i peshkut, në sajë të vetive të tij antiinflamatore, mund të lehtësojë gjendje të tjera inflamatore të mushkërive, astmës dhe alergjive, simptoma të tilla si ënjtje në mushkëri dhe vështirësi në frymëmarrje. Vaji i peshkut madje mund të ndihmojë në mbrojtjen e mushkërive duke bllokuar infeksione të tilla si inflamacioni.

Studimet kanë treguar gjithashtu se acidet yndyrore omega-3 në veçanti synojnë një bakter infektiv të quajtur haemophilus influenzae atipike (Hib), i cili është i zakonshëm në pacientët me sëmundje të mushkërive dhe shpesh shkakton ngushtim dhe në traktin e sipërm respirator. 

Postime të ngjashme