Sat. Jun 25th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
28 nëntori , Ese për 28 nëntorin

Poezi për 28 nëntorin

Na bekoj lokja në djepa,
që kur lindem mbi k ‘to shkrepa.
Kuq e zi, kuq e zi.
Po ku ka më mirë se ty.Sihariq na vjen nga Vlora,
plaku jonë mjekrën si bora,
Një flamur e mbi ne gji.
Për te shpallur “Mëvetësi!

Zogjtë e shqipes një nga një
Përgëzojnë nenën Shqipëri.
Gëzimi thotë fjalën e vete,
shume të pritur, njëqind vjet!

Valëzo o shqipe mali,
Nga Skënderi e Ismaili.
Dorë me dorë nëpër beteja,
Me Ademin djalë si “rrëfeja”!

Kombi jonë sot u bë një,
me Kosovë e Çamëri.
Gjithkund flitet fjala shqipe,
Jemi “bashkë”, n’trojet etnike!

– Poezi nga Sahit Shala

Poezi për 28 nëntorin ,

You cannot copy content of this page