Sun. Dec 4th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Poezi

Poezi për fatin

FATI

Shoh në re mjegullën e bardhë?
forcën e stuhisë?
durimi fle.
Shtri duart, shoh, e ndjej,
Brenda , në trup, në shpirt,
NË MEND ..fatin,
Frika luan vallen e zanave
Kanibalja e ha Durimin
Kalit shala i bie,
Shpresa diku shkoi
Forca u thye dysh.
Guximi ri larg
Mu faneps në gjum,
Fati,
Sytë e shpirtit të bardhë,
Ai, përhiron me vetulla të zdërhallura
Venerimet e kënaqësisë malicioze,
lozin me guximin,
Në horizont,
E shijoj në largësi
Sytë verbohen,
Fati grushtohet, anohet, hepohet,
Ishte frika pa guxim
Guximi me frikë,
Ai ec si rrota, e rrapëllon
shkon para me uturimë,
por ecën edhe prapa.

Piktura : Arti Jete

You cannot copy content of this page