Mon. Dec 5th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Poezi

Poezi për jetën – shkruar nga Drismet Hebibi

JETA ËSHTË NJË LOJË E BUKUR!…

(Një art, që ka për qëllim të arrijë bukurinë, quhet filozofi ose në kuptimin absolut quhet mençuri.)

Fjalët e shërojnë shpirtin,heshtja plagën
Natyrës i pëlqen të fshihet si tē marrēt

Njerëzit t’i mbrojnë ligjet bashk me drejtësinë
ashtu siç mbrojnë familjen dhe muret e qytetit

Zjarri jeton për shkak të vdekjes së Tokës
ajri jeton për shkak të vdekjes së zjarrit

Uji jeton prej vdekjes së ajrit
dhe Toka jeton prej vdekjes së ujit

Nuk është asnjëherë tepër vonë
për të kërkuar një botë të re dikund

Historia është një fëmijë
që bën kështjella prej rëre në breg të detit

Gjersa fëmija është gjithë madhështia
dhe lumturia e pushtetit të njeriut

Të gjitha gjërat vijnë në ekzistencë si konflikt midis dy të kundërtave që mund të njëzohen

Shpirti pikturon ngjyrat e mendimeve tuaja
Jeta është një lojë që fëmijët e luajnë më së bukuri!…

You cannot copy content of this page