Mon. Dec 5th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Poezi

Poezi për kafazin shkruar nga Arben Mema

Kafazi

Mbyllur në kafaz ishte zemra ime
Çelësi i kafazit m’kishte humbur
Erdhe Ti plot nur dhe gëzime
Të pamundurën e bëre të mundur.

Nuk ishte dashur çelësi fare
Kafazi pas teje filloj të gënjehet
E urtë e qetë ngjaje si një manare

Nga marazi kafazi filloj t’zbërthehet.

U mundova copat në tokë t’i bashkoj
Por, copa s’gjeta,pluhur ishin bërë
I çuditur, se gjithë ai kafaz ku shkoj
Të shikoja Ty si një mrekulli e tërë!

12/06/2022/

You cannot copy content of this page