Fri. May 27th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Poezi

Poezi për lodrat

Lodrat

Kush më vjen
fshehtas në gjumë?
Në dritare
kush troket?
Kush këndon
një ninullë?
Kush ngadalë
më thërret?

Bëj të fle
e nuk jam vetëm,
pranë kam një arush,
zë e qesh
lehtë me vete,
dhe me gaz
dhomën e mbush.

Lodrat të gjitha,
janë trishtuar,
gjumi jo
nuk i ka marrë,
eh, unë lodrave,
u kam premtuar,
t’i vë në gjumë
me një përrallë.

Lodrave nis dhe u rrëfej,
rrëfej ngadalë,
s’bëj dot ndryshe,
për princesha
dhe luanë,
për fantazma
dhe dallëndyshe.

Kërkoj t’i vë
lodrat në gjumë,
fjalët po i gjej
me zor,
shtirem unë
si një gjysh,
shtirem unë,
si një aktor.

Gjumi vjen dalëngadalë,
Gjumi sytë,
më mbyll mua,
lodrat qeshin,
ç’po ndodh kështu?
Unë mbyll sytë,
lodrat janë zgjuar.

You cannot copy content of this page