Fri. Aug 19th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Prej çfarë përbëhen membranat qelizore?

Me pak përjashtime, membranat qelizore – duke përfshirë membranat plazmatike dhe membranat e brendshme – përbëhen nga glicerofosfolipide, molekula të përbëra nga glicerina, një grup fosfati dhe dy zinxhirë acidesh yndyrore.

Glicerina është një molekulë me tre karbonëshe që funksionon si shtylla kurrizore e këtyre lipideve të membranës.

You cannot copy content of this page