Tue. Aug 16th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kuptimi i fjalës

Kuptimi i fjalës Prelud

Çka është Prelud ?

 

PRELUD m.

1. muz. Pjesa hyrëse në një vepër muzikore; pjesë e vogël muzikore, që qëndron më vete. Preludi i Simfonisë. Prelud për piano.

2. fig. libr. Diçka që i paraprin një ngjarjeje, një veprimtarie etj. ose që shërben si fillim i diçkaje tjetër. Preludi i revolucionit (i ngjarjeve të mëdha). «Paqja e Munihut» u bë preludi i Luftës së Dytë Botërore.

You cannot copy content of this page