Tue. Jan 31st, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kuptimi i fjalës

Kuptimi i fjalës Pretendoj

Çka është Pretendoj ?

 

PRETENDOJ kal. libr.

  1. Bëj një kërkesë të tepruar, duke e paraqitur si një të drejtë që më takon, mëtoj; kam dëshirë ambicioze për diçka, kam qëllim a synoj të arrij diçka, lakmoj. Pretendon të zërë vendin e parë. Pretendon të bëhet drejtor.
  2. Kërkoj ta pranojnë edhe të tjerët si timen diçka që në të vërtetë nuk më përket mua; i vesh vetes një veti a cilësi dhe kërkoj që të ma njohin edhe të tjerët. Pretendon se është i zoti.

You cannot copy content of this page