Prizren: Paraburgim babait që rrahu me grushte të bijën

loading...

Në pllakën përkujtimore kushtuar viktimave të masakrës së kryer në tregun e Mitrovicës në mars të vitit 1999 kishte munguar emri i vogëlushes Elizabeta Hasani, e etnisë rome.

Për mospërfshirjen e emrit të Elizabetës kishte reaguar aktivisti i shoqërisë civile Shkëlzen Gashi.

Pas këtij reagimi zyrtarë të Komunës së Mitrovicës kishin dhënë sqarime për mospërfshirjen e emrit të 5-vjeçares, e vrarë nga një bombë që dyshohet se është hedhur nga forcat serbe.

kurse sot kryetari i komunës Agim Bahtiri, i shoqëruar nga nënkryetari Faruk Mujka, së bashku me deputetin e Kuvendit të Kosovës, Albert Kinolli nga Partia Rome e Bashkuar e Kosovës, kanë zbuluar pllakën që përmban edhe emrin e vogëlushes së ndjerë, Elizabeta Hasani.

Pllaka e re përmban emrat e personave të vrarë dhe të plagosur në tregun e Mitrovicës më 13 mars 1999.

Kryetari Bahtiri tha se mospërfshirja e vogëlushes Elizabeta Hasani ka ndodhur pa dashje dhe pa asnjë qëllim të keq, por vetëm si pasojë e mungesës së informacioneve, thuhet në njoftimin e Komunës.

Po ashtu, kryetari Bahtiri theksoi se ka mbajtur premtimin që ia ka dhënë deputetit Kinolli për hulumtimin e duhur të këtij rasti, dhe pas marrjes së informacioneve të sakta, Komuna ka vendosur emrin e Elizabetës në pllakën përkujtimore kushtuar viktimave të masakrës.

në atë kohë deputeti Albert Kinolli tha se ndihet i kënaqur që bashkë me kryetarin Bahtiri dhe nënkryetarin Mujka kanë mbajtur premtimin e dhënë për vendosjen e emrit të Elizabeta Hasanit.

“Kjo gjë dëshmon që shoqëria kosovare është e hapur dhe demokratike, s’ bën dallime as në viktima, posa viktimat nevojitet të trajtohen në mënyrë të drejtë dhe të barabartë, derisa viktima s’ njeh racë, as ngjyrë, komunitet, e as parti politike. Dhe këtë sot e kemi dëshmuar së bashku me kryetarin Bahtiri, ku jam i lumtur që drejtësia ka ardhur në vendin e vet, shpresoj që edhe dorasit herë do kurdo të dalin para drejtësisë dhe të marrin dënimin e merituar”, ka thënë Kinolli.

The post VIDEO: Kthehet nga Franca, dëshiron të bëhet ushtar i Kosovës appeared first on Raporto Korrupsionin! KALLXO.com.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *