Probleme Shëndetësore Që Janë Shenjë E Regjimit Të Keq Ushqimor

loading...


Zakonisht mendojmë se kilogramët e shtuar lidhen me regjimin e keq ushqimor, por duhet të dini se ka një sërë sëmundjesh që lidhen gjithashtu me të ushqyerit në mënyrën e gabuar.

Megjithatë AgroWeb.org bazuar në këshillat e specialistëve botërorë të shëndetit, ju liston disa probleme shëndetësore që lidhen ngushtë me mënyrën e të ushqyerit.

Osteoporoza

Disa prej faktorëve që mund të shkaktojnë osteoporozën lidhen me mënyrën e të ushqyerit, siç është marrja e pamjaftueshme e kalciumit, vitaminës D si edhe konsumi i lartë i alkolit.

Burimet më të mira të kalciumit gjenden tek perimet, qumështi dhe kosi.

Çrregullimet E Ngrënit

Çdo dietë e gabuar mund të ketë efekte të dëmshme në trup dhe në tru.

Kufizimi i tepërt i ushqimit mund të shkaktojë mendime dhe sjellje obsessive duke çuar në anoreksi.

duhet të tregoheni të kujdesshëm kur ndiqni një dietë, mos harroni kurrë rëndësinë që ka ushqimi në funksionimin e trurit dhe trupit tuaj.

Kapsllëku Kronik

Shumë faktorë kontribuojnë në kapsllëk, duke përfshirë mos marrjen e mjaftueshme të fibrave ose ujit në dietë.

Ushqime si frutat, perimet dhe drithërat janë të mbushura me vitamina, , fitonutriente dhe fibra, të cilat do t’ju ndihmojnë.

Urinë E Errët

Po qe se keni shumë etje, s’ urinoni shpesh, vëreni urinë me ngjyrë të errët dhe erë të fortë, mund t’ju duhen më shumë lëngje.

specialistët rekomandojnë që gratë duhet të konsumojnë rreth 11 gota ujë (përfshirë ushqimet dhe pijet) çdo ditë dhe burrat rreth 16 gota në ditë.

Rritja E Rrezikut Kancerit Gjirit

Rreziku i kancerit të gjirit vërehet tek gratë që kanë predispozitë të veçantë gjenetike. Ato në mënyrë të veçantë duhet të shmangin alkoolin.

Refluksi Gastoezofaegal

Ushqime të caktuara si çokollatat, kafeina dhe nenexhiku mund të dobësojnë portën midis ezofagut dhe stomakut, duke e bërë kështu më të lehtë kalimin e përmbajtjes së stomakut në ezofag.

me aciditet gjithashtu mund ta përkeqsojnë gjëndjen përse përmbajtja e lartë e acidit shton më shumë ndjesinë e djegies.

Rreziku I Shtuar Për E Zemrës

dietë e dobët me shumë sheqer dhe yndyrë të ngopur, lidhet vazhdimisht me formimin e pllakave në arterie, të cilat çojnë në sulm në zemër, goditje në tru, lipide anormale të gjakut ose arterosklerozë.

diabeti (sëmundja e sheqerit)

Të gjitha ushqimet shndërrohen në sheqer (burimi i energjisë së trupit), përveç proteinave të pastra të cilat përdoren në një mënyrë tjetër.

Kështu që i përpunuar mund të shkaktojë luhatje dramatike të sheqerit në dhe mund të shkaktojë sëmundjen e diabetit (sëmundja e sheqerit) tek personat e shëndetshëm.

Kur kemi mungesë të omega-3 dhe ushqyesve të tjerë si , ne priremi të shohim një rritje të gjendjes depresive dhe ndryshimeve të humorit.

Burime të mira të omega-3 përfshijnë salmonin, merlucin, vajin e peshkut, arrat, farat chia ose të lirit.

Sistem I Dobët Imunitar

Po qe se s’ ushqeheni shëndetshëm trupi juaj e ka të vështirë t’i përgjigjet infeksioneve ose të luftojë sëmundjet.

, zinku, vitamina A, C dhe E janë lëndë ushqyese të rëndësishme për organizmin tuaj.

e detit, arrorët, perimet dhe frutat duhet të jenë pjesë e pandashme e regjimit ushqimor.

 

Urik

urik përkeqësohet nga ushqime si mishi i kuq dhe alkooli, që shkaktojnë .

Peptike

Ulcerat peptike janë plagë të hapura që zhvillohen në dhe pjesën e sipërme të zorrëve tuaja.

Marrja e rregullt e disa ilaçeve (prsh: aspirina dhe ibuprofeni), mund të jenë shkaktarë të ulçerave.

Megjithëse ulçera s’ shkaktohet nga ushqimet,  mund të përkeqësohet prej tyre.  Disa ushqime si kafeina, ushqimet e skuqura, ushqimet pikante, duhani dhe alkooli, mund të shkaktojnë një rritje dhe grumbullim të acideve./AgroWeb.org

Postime të ngjashme