Prof. Lul Raka: Varianti britanik në Kosovë duhet të jetë alarm për të gjithë


Mikrobiologu ngre alarmin për variantin britanik të -19, pasi sipas tij, ka shpejtësi më të madhe të përhapjes.

i Shëndetësisë, , ka bërë të ditur se ka rritje të rasteve të infektimeve te variantin britanik. Sipas tij mbi 97 për qind e mostrave të testuara për këtë variant kanë rezultuar pozitive.

Mikrobiologu thotë se variantet e reja të -19 duhet të jenë alarm për të gjithë, pasi kanë shpejtësi më të madhe të përhapjes.

“Po qe se shpejtësinë e përhapjes e ka deri në 70 për qind më të lartë atëherë kjo do të thotë se një numër shumë i madh i njerëzve mund të infektohen në një periudhë kohore shumë më të shpejtë dhe kjo automatikisht do ta rriste numrin e hospitalizimeve, do ta rriste edhe numrin e vdekjeve. andaj këto variante duhet të jenë alarm për të gjithë”, tha Raka për RTV21.

Por cili është efekti i vaksinës tek variantet e reja të koronavirusit. “ është element shumë i rëndësishëm edhe në uljen e varianteve të reja përse është normal te të gjithë virusët sidomos te virusët ku bën pjesë Covid-19”, shpjegoi ai. /RTV21/GazetaShneta

Postime të ngjashme