Sun. May 22nd, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Pse apendiciti mund të çojë shpejt në vdekje?

Një apendiks i perforuar mund të çojë në vdekje në disa raste.

Nëse nuk trajtohet, peritoniti mund të përhapet shpejt, duke rezultuar në septicemi ose baktere në gjak.

Trupi juaj lëshon kimikate në qarkullimin e gjakut për të luftuar këtë infeksion, duke shkaktuar një përgjigje inflamatore në të gjithë trupin e quajtur sepsë.