Pse dhembjet Kronike Përkeqësohen Gjatë Ditës – Si T’i Parandaloni


dhembjet e kokës, gjymtyrëve apo të gjithë trupit janë familjare për këdo.

Ato mund të shfaqen papandehur apo pas traumave të ndryshme të trupit.

Pavarsisht origjinës së tyre, një e vërtetë tjetër është shtimi i dhembjes në orë të caktuara të ditës.

Megjithëse duket si diçka që ndodh vetëm në mendje, sipas specialistëve kjo është një gjendje e vërtetë që zhvillon trupi.

Në këtë artikull ju tregon se përse dhembjet kronike përkeqësohen në orë të caktuara të ditës.

Përse shtohen dhembjet gjatë ditës

dhembjet s’ përjetohen vetëm në momentin kur dëmtoheni, ato mund të kthehen në kronike dhe shumë të bezdisshme për këdo.

Shumë studime mbi këtë temë kanë treguar se intentisteti i dhembjeve shtohet dhe pakësohet gjatë 24 orëshit.

Kjo përse trupi ndjek një cikël i cili gjatë ditës dhe natës ka tendencën t’i përkeqësojë dhembjet.

Kryesisht kjo ndodh përse fibrat dhe neuronet arrijnë të kenë një orë të brendëshme që vendos se kur receptorët e dhembjes janë më aktivë.

Sipas mjekëve orë të caktuara karakterizohen nga dhe sëmundje të ndryshme.

gjithë këto japin sinjale dhe tregojnë shumë për shëndetin e organizmit.

dhembjet në mëngjes

Me kusht që sapo zgjoheni në mëngjes përjetoni dhimbje koke, gjymtyrësh, apo të gjithë trupit ju mund të vuani nga disa sëmundje.

Këtu renditen sëmundjet inflamatore ku përfshihet migrena apo hemicrania, artriti remautoid apo ndonjë me dhëmbët.

dhembjet në darkë

Njerzit që përjetojnë dhimbje në darkë me shumë mundësi vuajnë nga sëmundje që fillojnë që nga problemet neuropatike, apo probleme me nervat tek gjymtyrët.

Si mund t’i parandaloni dhembjet kronike

Me kusht që përjetoni dhimbje të vazhdueshme ajo që mjekët këshillojnë është t’i trajtoni ato me kompresa.

Qofshin këto të ftohta apo të ngrohta, mjafton t’i vendosni tek zona ku po përjetoni dhimbjen dhe do të ndjeni në pak minuta çlirim.

mënyrë tjetër është të shypni pak parakrahun Me kusht që ndjeni se keni tension të lartë apo turbullim të shikimit./

Postime të ngjashme