© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
6F305C8D 299F 4A74 9509 D1F9284B045EIt is important to know your diabetes risk as you get older.

Diabetologët nuk kanë shëruar kurrë asnjë pacient me diabet, sepse diabeti është një sëmundje kronike që nuk ka kurim të plotë.

Megjithatë, diabetologët mund të ndihmojnë pacientët e tyre të menaxhojnë sëmundjen me mënyra të ndryshme, si përmes medikamenteve, ushqimit dhe aktivitetit fizik.

Qëllimi kryesor i trajtimit të diabetit është të kontrollojë nivelet e sheqerit në gjak dhe të minimizojë simptomat dhe dëmet e mundshme të shkaktuara nga sëmundja e diabetit. Duke menaxhuar sëmundjen, diabetikët mund të jetojnë një jetë të shëndetshme.

Në disa raste, diabeti mund të kurohet nëpërmjet një transplantimi të pankreasit ose transplantimi qelizor të pankreasit, por kjo është një zgjidhje e rrallë dhe komplekse që nuk është e mundur për të gjithë pacientët me diabet.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.