Pse duhet Kafja Për Njerëzit Që Vuajnë Nga Veshkat


i ri, tek i cili bazohet mbi kafen konfirmon se konsumi ditor i kafesë përmirëson ndjeshëm shëndetin e veshkave.

Pas shumë studimesh të ndryshme kërkimore u arrit në përfundimin se konsumimi i rregullt i kafes ndihmon në shëndetin e mirë të veshkave.

Studiuesit përmblodhën të gjithë rezultatet e studimeve në një të vetëm, sipas të cilit konsumi i kafes parandalon dhe ul ndjeshëm rrezikun nga sëmundjet e veshkave dhe në disa raste stopon progresin e tyre.

Sipas raportit, norma e konsumit të kafeve në ditë për personat që vuajnë nga veshkat s’ mund të kalojë 2 apo 3 kafe në ditë.

Megjithatë, të gjithë personat me problemet me veshkat s’ duhet të harrojnë kujdesin që duhet të tregojnë sidomos me reduktimin e pirjes së alkolit, regjimin ushqimor, konsumin e ujit si dhe ushtrimet fizike.

Në krahasim me njerëzit që konsumojnë pak kafe, ata që pijnë shumë nga ky stimulant janë 25 përqind më pak të rrezikuar nga vdekja e parakohshme.

Gjetjet e studimit u publikuan në revistën Nephrology Dialysis Transplantation.

Sipas të dhënave, pirja e kafesë përfaqëson një alternativë të thjeshtë, mirëbërëse dhe të lirë për shëndetin.

Kjo mund të ndodhë përse kafeja përmirëson funksionin e enëve të gjakut përmes oksidit nitrik, një substancë që konsiderohet kyçe për shëndetin e arterieve.

ofron shumë përfitime të tjera.

e zemrës

Deri pak kohë parë, mendohej se personat që vuanin nga sëmundjet e zemrës s’ duhet të konsumonin kafen, pasi i përkeqësonte gjendjen.

Por në studime serioze mjekësore të viteve të fundit të konsultuara nga , rezulton se personat që pinin deri në 3 filxhanë me kafe në ditë, parandalonin krijimin e kalcifikimit të enëve të gjakut.

Ky komplikim ndodh kur një pjesë e trurit s’ arrin të furnizohet me dhe konsumimi i sasisë me kafe apo çaj ul mundësitë që kjo të ndodhë.

dhënat tregojnë se kafja ul inflamacionin dhe kontrollon nivelin e sheqerit në .

diabeti (sëmundja e sheqerit)

ka lidhje me uljen e rrezikshmërisë së shfaqjes së kësaj sëmundje.

Kafja përmban disa antioksidantë që e mbajnë nivelin e sheqerit në trup në ekuilibër dhe të qëndrueshëm.

Më e mira është që ajo të konsumohet pa ëmbëlsues.

Ky është një tjetër organ që përfiton nga konsumimi i një filxhani me kafe.

Vetëm po të pini 3 filxhanë në ditë,  ju ulni rrezikun e shfaqjes së sëmundjeve të mëlçisë si cirroza apo dhe rasteve të tjera të rënda./AgroWeb.org

* Ky informacion ka për qëllim të plotësojë, të mos zëvendësojë këshilla nga mjeku juaj ose ofruesi i kujdesit shëndetësor dhe s’ ka për qëllim të mbulojë të gjitha përdorimet e mundshme, paraprake, ndërveprimet ose efektet negative. Ky informacion mund të mos i përshtatet rrethanave tuaja specifike shëndetësore.

Burimi: U.S. National Library of Medicine

Postime të ngjashme