Mon. Jun 27th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Si prindër, shpesh i refuzojmë kërkesat e fëmijëve të vegjël që të kenë një qen – përse i konsiderojmë vetëm si obligim. Mirëpo, psikologët e thonë të kundërtën

Pikërisht, specialistët theksojnë që rritja e fëmijëve pranë qenit ka përfitime të shumta. Ja vlen të mësojmë si të kemi një bashkëjetesë frytdhënëse midis fëmijëve dhe qenit në familjet tona.

Qenushët sjellin çdo ditë shumë dashuri dhe lumturi, sigurisht edhe pak çmenduri, gjithashtu… Po, po Me kusht që gjërat s’ menaxhohen siç duhet, kafshët mund të sjellin edhe stres në të njëjtën kohë.

Ne po ju paraqesim katër përfitimet më të rëndësishme, transmeton Telegrafi.

Rezistues ndaj alergjive dhe astmës

Fëmijët të cilët rriten me qen janë më pak të rrezikuar që të sëmuren nga astma apo të zhvillojnë alergji, kanë treguar hulumtime të shumta shkencore.

Foto Deposit

Përgjegjësi dhe vetëbesim

Fëmijët jo vetëm që mësojnë se çfarë është përgjegjësia, por edhe forcojnë vetëbesimin kur janë me kanakarin e tyre. Kur fëmijët janë të suksesshëm në kujdesin rreth kanakarit, janë krenarë për veten dhe ndihen mirë.

Si shpërblim, u rritet vetëbesimi

Ndikimi pozitiv Si edhe të rriturit, edhe fëmijët i kanë ditët e këqija dhe atëherë u përkushtohen kanakarëve të tyre. Qëndrimi në shoqërinë e tyre i qetëson dhe ua përmirëson humorin.

2021 01

Loja, pse është kaq e rëndësishme?

Loja e fëmijëve dhe një qeni është gjëja më e ëmbël që do të shihni çdo ditë Me kusht që merrni një qen për fëmijën tuaj. Ju gjithmonë do të doni t’i mbani mend ato momente të ëmbla si një kujtim të qëndrueshëm.

Çfarë aftësish të tjera mund të fitojnë ndërkohë që rriten?

Një qen i rritur mirë është një mik besnik për gjatë gjithë jetës, kjo mund të jetë shumë e dobishme veçanërisht Me kusht që keni një fëmijë të vetëm ose një fëmijë i cili zakonisht është i qetë dhe i rezervuar. Me siguri, shpesh mund ta gjeni fëmijën tuaj duke i pëshpëritur në vesh qenit dhe duke i treguar atij sekretet e zemrës që s’ do t’ia tregonte askujt tjetër, aq më pak prindërve të tij.

Këtu s’ ka asgjë për t’u shqetësuar: thjeshtë fëmija juaj është duke mësuar rëndësinë e dashurisë dhe të miqësisë, dy gjëra të cilat pa dyshim janë elementët thelbësorë për një jetë të lumtur.

[ad_2]

Leave a Reply

You cannot copy content of this page