Pse duhet të marrim vitaminën C

loading...


Kur sistemi ynë imun është i dobët atëherë ne jemi më të prekshëm ndaj ftohjes, gripit apo edhe problemeve shëndetësore të tjera edhe më serioze.

si nga fillimi i pandemisëkoronavirusit Vitamina C mbetet një kryefjalë për një kohë të gjatë. Kushdo që përdor një Vitaminë C do të shohin funksionin e saj brenda organizmit.

Vitamina C vepron si një antioksidant dhe është zbutës për largimin e toksinave, forcon  imunitetin dhe parandalon çdo dëmtim në trupin tonë . Përveç kësaj përshpejton metabolizmin dhe nxit humbjen e peshës, dhe forcon kockat dhe nyjat e trupit.

andaj, nutricionistët dhe specialistët e shëndetit në të tërë botën rekomandojnë përfshirjen e vitaminës C në dietën tonë të përditshme për një gjendje të përgjithshme fizike. Dhe pjesa më e mirë është se është lehtësisht e disponueshme në disa fruta dhe perime që hamë në baza ditore.

Disa nga frutat dhe perimet të pasura me Vitaminë C për kocka dhe organizëm të shëndetshëm./Familjajonë/

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *