© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
shtatezania

✳ Deri në javën 16 të shtatzënisë, fryti i merr hormonet e tiroidesë vetëm nga nëna (pasi që tiroideja e frytit akoma nuk e merr funksionin).

✳ Pikërisht kjo periudhë është faza më kritike për zhvillimin e trurit.

✳ Nëse tiroideja e shtatzënës nuk funksionon siç duhet, kjo mund ta ul IQ (koeficientin e intelegjencës) së fëmijës më vonë gjatë jetës.

✳ Poashtu, mosfunksionimi korrekt i gjëndrës tiroide mund të shkaktojë lindje të parakohshme, preeklampsi dhe komplikime tjera.

Dr Rreze Serhati Morina – #endokrinologe

Në Prishtinë:
Poliklinika “Dr. Memli”
📍 Ulpiana D9
☎️045 725 725 ose
☎️049 66 77 22 (ky numër edhe viber)

Në Gjakovë:
Biohit Laboratory
📍 Rr. Bujar Roka p.n. Gjakovë
☎️049 560 300
☎️038 748 242

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.