Thu. Jun 30th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Shumë prej nesh dalin në shëtitje të paktën një herë në ditë.

Por Po qe se keni tendencë të dilni për një shëtitje me një shok ose partner rregullisht, do të ishte një ide e mirë të mbani vëzhgimin e ritmit.

Si pjesë e një studimi të ri, studiuesit nga Universiteti Purdue analizuan kohën e ecjes dhe shpejtësinë e ecjes së 141 individëve nga 72 çifte.

Në përputhje me rrethanat, ata zbuluan se çiftet shpesh ulnin shpejtësinë e tyre kur ecnin së bashku, ndërsa ritmi binte më tej Po qe se çifti mbante duart/

“Ne ishim duke shpresuar se s’ do të kishte një ulje të shpejtësisë kur partnerët ecnin së bashku. Shpresuam që partnerët më të ngadaltë të shpejtonin për t’u përputhur me partnerin më të shpejtë, por s’ ishte kështu”, vuri në dukje Libby Richards, profesor i asociuar i infermierisë.

Pjesëmarrësit varionin nga mosha 25 deri 79 dhe u vëzhguan në mjedise të shumta, duke përfshirë shtigje të qarta ose të mbushura me pengesa, duke ecur së bashku, duke mbajtur duar dhe duke ecur individualisht, transmeton Klan Kosova.

Ecja ose stërvitja me një bashkëshort, partner ose mik zakonisht rrit gjasat e dikujt për të qenë aktiv, veçanërisht pasi njerëzit tani inkurajohen të përmbushin një qëllim prej të paktën 150 minutash aktivitet të moderuar çdo javë.

Megjithatë, mund të jetë e mençur të zgjedhësh edhe një shëtitje vetem herë pas here.

“Po qe se dikush ngadalësohet ndjeshëm kur po ecën me dikë tjetër, kjo mund të mohojë disa nga përfitimet shëndetësore të njohura Po qe se ecin vetëm me një ritëm më të shpejtë”, shtoi ajo.

“Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se çdo aktivitet fizik ose ecje – pavarësisht nga shpejtësia – është më i mirë se asnjë”.

[ad_2]

Leave a Reply

You cannot copy content of this page