© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
AFA811D7 A9B7 40CE BC85 C412F1F00266

Gazetarët, si dhe njerëzit në të gjitha profesionet, mund të korruptohen. Në raste të ndryshme, gazetarët mund të angazhohen në sjellje të paligjshme ose të papërgjegjshme për të përfituar në mënyrë të paligjshme ose për të mbajtur të fshehtë informacionin që mund të dëmtojë interesat e tyre personale ose të organizatave që ata përfaqësojnë.

Megjithatë gazetarët janë njerëz që kanë një detyrim të veçantë për të ndjekur standardet etike dhe për të kryer punën e tyre me integritet.

Në pjesën më të madhe të rasteve, gazetarët punojnë në kushte të vështira dhe në rrethana të ndryshme, duke ndeshur sfida të mëdha në kryerjen e detyrave të tyre. Ata mund të jenë të ekspozuar ndaj presioneve nga burimet e tyre të informacionit ose nga interesat e palëve të ndryshme që ata raportojnë.

Është e rëndësishme që gazetarët të kenë qartësi të fortë në vlerat dhe standardet e tyre profesionale, dhe të kenë aftësinë për të refuzuar kërkesat e paligjshme dhe të mbajnë të fshehtë informacionin vetëm kur është e justifikuar në bazë të arsyetimit të shërbimit të intereseve të mëdha publike. Nëse gazetarët ndërtojnë një reputacion të mirë të integritetit, ata mund të kontribuojnë në ndërtimin e një shoqërie më të ndërgjegjshme dhe të përgjegjshme

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.