Wed. Dec 1st, 2021
Kanceri i gjirit foto Rtv21 e1512682258104

Pse kemi dhimbje të gjinjve para ciklit menstrual ?

Reduktimi i niveleve të hormoneve të estrogjenit dhe progesteronit para menstruacioneve mund të shkaktojë dhimbje në gjoks.

Këto ndryshime mund të shkaktojnë gjithashtu ënjtje të nyjeve limfatike, të cilat mund të kontribuojnë gjithashtu në dhimbjen e gjirit.

Mund të ketë gjithashtu një lidhje midis dhimbjes së gjoksit dhe një hormoni të quajtur prolaktinë.