Shëndeti
Sun. Mar 26th, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kokëdhembja, Migrena

Pse migrena menstruale është kaq e keqe?

Migrenat menstruale ndodhin rreth kohës së menstruacioneve (ose dy deri në tre ditë para fillimit të menstruacioneve) tek gratë.
Shkaku i këtyre migrenave është i shumëanshëm, duke përfshirë efektin e niveleve të ulëta të estrogjenit në lëndën gri të trurit, enët e gjakut në sistemin nervor qendror, rrugët qendrore të dhimbjes (në mes të trurit) dhe perceptimin e ndryshuar të dhimbjes. Prandaj, dhimbjet e kokës janë torturuese dhe mund të mos reagojnë ndaj barnave josteroide anti-inflamatore që merren pa recetë dhe më recetë, të cilat trajtojnë vetëm një mekanizëm dhimbjeje (rrugën e prostaglandinës).

⚠️ Mos u shqetësoni sepse ka zgjidhje për problemin e juaj …. !!??

Burimi: Dr. Meritë Demiri Demolli – Gjinekologe

You cannot copy content of this page