© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
F656C053 7311 48D7 B7C2 AF483C0FE25F

Skuqja e qafës së mitrës është një gjendje shumë e zakonshme dhe mund të ndodhë për shkak të shumë faktorëve të ndryshëm.

Në përgjithësi, skuqja e qafës së mitrës mund të shkaktohet nga inflamacioni i enëve të gjakut në këtë zonë, nga alergjitë, nga infeksionet bakteriale ose virale, nga tensioni i lartë i gjakut, nga stresi dhe nga ndryshimet hormonale. Për të diagnostikuar shkakun e skuqjes së qafës së mitrës, mund të kërkohet një ekzaminim mjekësor, analiza të gjakut dhe testet e tjera diagnostikuese, në varësi të simptomave dhe shenjave të tjerë të pranishme.

Trajtimi mund të variojë në varësi të shkakut të skuqjes, por në përgjithësi përfshin ilaçe, kujdesin e duhur të lëkurës dhe ndryshime të stilit të jetesës si heqja e stresit dhe ushtrimet e rregullta. Është gjithashtu e rëndësishme të ndiqni këshillat e mjekut tuaj dhe të shmangni vetë-trajtimin ose përdorimin e ilaçeve pa konsultuar me mjekun.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.