© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Gjumi

Mosha, shëndeti dhe stili i jetës janë disa nga faktorët që mund të ndikojnë në cilësinë dhe sasinë e gjumit që një person merr. Disa arsye të mundshme që mund të ndikojnë në mosmarrjen e gjumit përfshijnë:

  1. Stresi dhe ankthi: Nëse jeni nën stres ose ankth, mendja juaj mund të jetë e zgjuar dhe mund të keni vështirësi në marrjen e gjumit.
  2. Konsumi i kafeinës dhe i alkoolit: Konsumimi i kafeinës dhe i alkoolit mund të ndikojë në cilësinë dhe sasinë e gjumit.
  3. Problème të shëndetit: Nëse keni probleme me shëndetin siç janë apnea e gjumit, alergjitë, dhimbjet kronike, ose probleme me tretjen e ushqimit, mund të ketë një efekt në cilësinë e gjumit.
  4. Mungesa e aktivitetit fizik: Nëse nuk jeni të aktivizuar fizikisht, kjo mund të ndikojë në cilësinë e gjumit. Aktiviteti fizik ndihmon në zvogëlimin e stresit dhe në përmirësimin e qetësisë së mendjes.
  5. Rutina e gabuar para fushatës së gjumit: Nëse nuk keni një rutinë të mirë para se të shkoni në gjumë, kjo mund të ndikojë në cilësinë e gjumit. Për shembull, konsumimi i ushqimeve të ndryshme ose aktiviteteve të rënda para fushatës së gjumit mund të ndikojë në cilësinë e gjumit.

Nëse keni vazhdimisht probleme me gjumin, është e rëndësishme të diskutoni me mjekun tuaj për të zbuluar shkaqet dhe trajtimin e mundshëm të tyre.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.