© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Simptomat që vijnë nga anemia

Pse pacientët me sëmundje të veshkave kanë anemi?

Veshkat prodhojnë eritropoietinën në trupin tonë, i cili është një hormon që nxitë palcën për të prodhuar qelizat e kuqe të gjakut.

Fatkeqësisht, nëse veshkat dëmtohen ose lëndohen, atëherë ato nuk prodhojnë mjaftueshëm eritropoetinë. Pa të, kocka nuk mund të prodhojë sasinë e duhur të RBC dhe e bën shumë më të lehtë për trupin e njeriut që të kaplohet nga anemia.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.