© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Halucinacionet jane perceptime te ndryshme nga realiteti i jashtem qe nuk jane te bazuar ne stimujte e jashtme te pranishem. Ato mund te paraqiten ne perceptimet vizuale, auditive, kinestezike, gustatore dhe olfaktore.

Per shembull, nje person mund te shohi nje objekt qe nuk ekziston ne realitet, te ndjej aroma qe nuk jane te pranishme, ose te dëgjojë zëra që nuk ekzistojnë në realitet. Halucinacionet mund te jene te ndryshme nga njeriu ne njeri dhe mund te ndodhin per shkak te shume faktoreve, duke perfshire drogat, sëmundjet e sistemit nervor dhe psikike, stresi dhe mungesa e gjumit, ose disa ilaçe.

Eshte e rendesishme qe nese ju ose nje person qe njihni keni halucinacione, te konsultoheni me nje profesionist shendetesor per te diskutuar shkakun dhe trajtimin e mundshem.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.