Wed. Jun 29th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Pse paraqitet hernia diskale ?

Pse shfaqet hernia diskale ?

 

Deri te hernia diskale vie kur struktura kërcore mes dy vertebrave e cila shërben si “jastëk”, fillon të dëmtohet dhe rrëshqet nga vendi duke shtypur nervat që dalin nga kurrizi.

Varësisht nga nervi i ndrydhur shfaqen edhe dhembjet në duar apo qafë apo dobësim të forcës muskulore. Kur kjo rrëshqitje e diskut ndrydh palcën e kurrizit, atëherë simptomat janë më të rënda deri te paraliza.

You cannot copy content of this page