Wed. Jun 29th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Patatet e ëmbla s’ janë pjesë e familjes së patateve, ato në fakt janë perime rrënjësore.

Ka variante të shumta, forma dhe madhësia e patateve të ëmbla mund të ndryshojë nga ato të shkurta deri tek ato të gjata që ngjyra e tyre mund të jetë nga e bardha, e verdha, ngjyrë portokalli dhe vjollce.

Patatet e ëmbla përmbajnë shumë vitaminë A por edhe vitaminë C, B2, B6, E dhe (B7), gjithashtu mineralet si hekurin, magnezin dhe bakrin.

Patatja e ëmbël përmban:

103 kalori
2.3 gram proteinë
0.2 gram yndyrë
3.8 gram fibra dietale
23.6 gram karbohidrate
21,907 vitaminë A (438% DV)
22.3 liligram vitaminë C (37% DV)
0.6 miligram magnez (28% DV)
0.3 miligram vitaminë B6 (16% DV)
541 ,iligram potassium (15% DV)
1 miligram acid pantothenic (10% DV)

30.8 miligram magnezium (8% DV)
1.7 miligram niacin (8% DV)
miligram thiamine (8% DV)
Patatet e ëmbla janë të mbushura me proteinë dhe kanë shumë pak kalori, shkruan Healthy lifestyle. Derisa shumica e njerëzve mendojnë që patatet e ëmbla dhe vreshtat barishtore janë të njëjta, por në fakt ato janë dy gjëra të ndryshme.

Patatja e ëmbël i përket familjes së bimëve të lavdisë së mëngjesit, kurse vreshtat barishtore janë realisht të lidhura me zambakë dhe barëra. Gjithashtu, patatet besohet të jenë vendase të Amerikës Qendrore dhe Jugut, kurse vreshtat barishtore janë vendas në Afrikë dhe Azi.

[ad_2]

Leave a Reply

You cannot copy content of this page