Pse po shtrembërohen faktet për Shëndetësi?

PSE PO SHTREMBROHEN FAKTET PER SHENDETESI?

KU E KANE QELLIMIN E PROPAGANDES.
LEXONI FAKTET SE SA JANE PAGAT NE RAJON VENDET QE I CEKIN SI SERBIA,SHQIPERIA,BOSNA,MALI I ZI,MAQEDONI.
Dr.Salih Krasniqi përmes një postimi në Facebook ka reaguar rreth disa shkrimeve në portale të ndryshme rreth pagave në shëndetësi. Ai i ka cilësuar ato shkrime si shtrembërim të fakteve dhe propagandë mediatike dhe njëkohësisht ka paraqitur faktet rreth pagave në shëndetësi.
Gazeta Shëndeti ka bërë hulumtime rreth pagave në rajon dhe mund të themi se faktet e ofruara nga Dr.Salih Krasniqi përputhen plotësisht. 
Për më shumë shikoni më poshtë
Mjekët dhe infermierët e Kosovës pagat më të larta në rajon, ja krahasimet
MË: 3 SHKURT 2019 NË ORA: 12:32
Ata do të paguhen më shumë sesa kolegët në Shqipëri, Maqedoni, Serbi dhe Bosnje.
Me ligjin e ri, mjeku specialist, në Kosovë do të paguhet 1195 euro në muaj.
Kolegët e tyre në Shqipëri paguhen 556 euro, në Serbi 667 euro, Maqedoni 700 euro dhe në Bosnje 718 euro.
JU LUTEM SHIQONI TE DHENAT E NXJERURA SOT NGA INTERNETI DHE KRAHASONI SE A QENDROJNE KETO TE DHENA:
Ne Shqiperi:
‘Çmendet’ qeveria, paga e mjekëve specialistë në rrethe shkon deri në 2.5 milionë lekë në muaj
13 Nëntor, 2017
Ne Shqiperi ne vitin 2017  rroga e specialistit ka shkuar deri 1000 Euro= 250 000 Lek.
Në Serbi
Specialisti paga mujore 110 000 dinar ose 928 euro.
Në Maqedoni
100 000 Denarë = 1631 Euro
Në Bosnje
Specialisti paga mujore: 1784 Euro.
Në Mal të zi
Specialisti paga mujore mbi 2,000 euro
Për dallim nga Kosova që është vendi i vetëm në Evropë dhe në Ballkan që nuk ka sigurime shëndetësore në vendet e rajonit ka sigurime shëndetësore dhe rroga e Specialistit shkon mbi 2000 euro.

loading...
Poashtu në shumicën e mediave po dalin vetëm rrogat e Mjekëve dhe jo rrogat e politikanëve që janë më të lartat në Evropë.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *