Mon. Jun 27th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

Pse shfaqen strijat?

Strijat janë shenja që shihen kryesisht në bark, gjoks dhe kofsha.

Më të shpeshta janë tek shtatzënat.

Nuk janë të rrezikshme, nuk shkaktojnë dhimbje, por pasi që ndikojnë në pamjen e lëkurës mund ta ulin vetvlerësimin dhe vetbesimin.

Se sa janë të manifestuara ndikohet nga disa faktorë, përfshirë komponentën gjenetike dhe tendosjen e lëkurës.

KUJDES! #Kortizoli (hormoni i gjëndrave mbiveshkore) i shkakton strijat, sepse i dobëson fijet elastike të lëkurës. Pamja e strijave të kortizolit është ndryshe nga strijat e zakonshme, por nëse shfaqen, atëherë ka nevojë për mjekim.

Burimi: Dr.Rreze

Leave a Reply

You cannot copy content of this page