Tue. May 17th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Po u thoni vazhdimisht ‘po’ thirrjeve të Zoom edhe pse e keni humbur plotësisht interesin? A i lejoni miqtë tuaj të shkarkojnë shqetësimet e tyre mbi ju?

Me kusht që po, atëherë mbase është koha ta vendosësh veten në vendin e parë dhe të fillosh të vendosësh disa kufij. “Njerëzit mendojnë se për të qenë një person i mirë, nevojitet të vendosësh nevojat e të tjerëve para tuajave”, thotë Michelle Elman, autore e “Gëzimi i të qenurit egoist: Pse të duhen kufij dhe si t’i vendosësh”.

“Problemi është, pasi të kesh vendosur nevojat e të gjithë të tjerëve, zakonisht s’ do të mbetet më kohë ose energji për ty. Kostoja e të qenit vetëmohues është vetë-kujdesi juaj”.

Michelle është përmendur si një nga 50 gratë më frymëzuese në Mbretërinë e Bashkuar dhe, si rezultat i punës së saj, ajo ka grumbulluar më shumë se 300,000 ndjekës nëpër media sociale. Libri i saj i fundit zhytet në dashurinë ndaj vetvetes. “Gratë, veçanërisht, mësohen që në moshë të re se nevojitet të gëlltisin dëshirat dhe nevojat e tyre për të qenë një person i mirë”, thotë ajo. “Sa shpesh keni dëgjuar për një nënë që quhet egoiste për përparësinë e ëndrrave të saj mbi familjen e saj. Na është thënë që të jesh vetëmohues është gjëja më e mirë që mund të jesh, por unë s’ pajtohem plotësisht me këtë”. Fjala egoist mban një njollë të madhe në shoqëri. Është e lidhur me idenë që ju të shpërfillni të gjithë dhe gjithçka tjetër dhe t’i vendosni nevojat tuaja mbi të gjithë të tjerët.

“Ka shumë terma si dashuria për veten dhe kujdesi për veten, por çfarë do të thotë saktësisht?”, pyet Michelle. “A është kjo një banjë me flluska dhe lyerje thonjsh? Për mua, dashuria ndaj vetvetes është fshirja e numrit të ish-it tuaj nga celulari juaj. Besoj që të kesh dashuri për veten është e nevojshme të jesh egoist. Ju mund të bëni sa më shumë dushe dhe gjëra të ngjajshme, por Me kusht që ende po i lini të tjerët të flasin negativisht me ju, atëherë kjo s’ është dashuri për veten”.

Pra, cila është përgjigjja?

Michelle mbron kufijtë. “Të kesh kufij s’ do të thotë të mbyllësh veten, të jesh i lig ose të refuzosh të jesh lojtar i ekipit”, thotë ajo.

“Kjo mund të jetë kufizimi i kohës me një mik toksik, ose thënia jo e një thirrjeje të bezdisshme pune të premten në mbrëmje. Kufijtë lejojnë lidhje dhe intimitet me njerëzit e duhur, por ato s’ nevojitet të ngatërrohen me mure dhe inate. s’ ka të bëjë me prerjen ose largimin e njerëzve”.

Sipas Michelle, vendosja e disa kufijve themelorë për menaxhimin e kohës dhe miqësive është një mënyrë e mirë për të filluar. Në fakt, kufijtë janë më të rëndësishëm se asnjëherë Me kusht që jeni duke punuar nga shtëpia dhe keni nevojë për të rivendosur ekuilibrin tuaj të punës / jetës. /telegrafi

[ad_2]

Leave a Reply