Thu. Jul 7th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Të gjithë e ndjejmë të ftohtin dhe nxehtin ndryshe, por disa njerëz vazhdimisht e kanë të ftohët dhe s’ e kanë idenë se përse ndodh kjo.

Gjëndra juaj tiroide mund të mos jetë duke funksionuar mirë

Hipotiroidizmi është sëmundje ku gjëndra tiroide s’ është duke prodhuar mjaftueshëm hormon dhe kështu shpie në intolerancë të të ftohtit.

Hormonet tiroide ndihmojnë në rregullimin e metabolizmit dhe temperaturës, në atë kohë kur kemi mungesë të tyre ne e kemi të ftohët tërë kohën.

Simptomat tjera të hipotiroidizmit përfshijnë lodhjen dhe pulsin e ulët të zemrës.

s’ jeni duke konsumuar mjaftueshëm ujë

Uji e shpejton metabolizmin, duke e ndihmuar trupin ta tretë ushqimin dhe të krijojë energji dhe nxehtësi. Po qe se jeni të dehidratuar, ju keni mungesë të asaj energjie dhe nxehtësie që e ngrohë trupin.

clean water

Mund të keni anemi

Anemia është sëmundje tjetër mjekësore e cila mund t’ju bëjë të keni të ftohët në duar dhe këmbë.

Anemia ndodh kur trupi ka mungesë të qelizave të kuqe të gjakut të cilat e bartin oksigjenin në organe dhe inde.

Ekziston anemia e mungesës së hekurit që ndodh gjatë shtatzënisë, menstruacioneve apo humbjes së gjakut; dhe anemia e mungesës së vitaminave që shkaktohet nga ushqyerja e keqe.

Simptomat tjera të anemisë përfshijnë zverdhjen e lëkurës, rritjen e pulsit të zemrës, lodhjen, dhembjet e kokës, etj.

ushqimet q euml e luftojn euml anemin euml hd

Mungesa e gjumit

Gjumi i mirë është tejet i rëndësishëm për rregullimin e temperaturës së trupit, andaj, Po qe se veç jeni duke pasur të ftohët vazhdimisht, arsyeja mund të jetë e thjeshtë – gjumi!

cant sleep

Vuani nga nënpesha

Kur jeni nënpeshë, ju thjesht s’ keni mjaftueshëm yndyrë trupore për t’ju mbrojtur nga i ftohti.

Po qe se jeni duke humbur peshë me qëllim dhe duke i zvogëluar kaloritë që i konsumoni, atëherë kjo ndikon në metabolizëm dhe rregullim të temperaturës. 

[ad_2]

Leave a Reply

You cannot copy content of this page