Mon. May 16th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kalciumi

Pse trupi ka nevojë për kalcium?

Trupi juaj ka nevojë për kalcium për të ndërtuar dhe mbajtur kocka të forta.

Zemra, muskujt dhe nervat tuaja gjithashtu kanë nevojë për kalcium për të funksionuar siç duhet.

Disa studime sugjerojnë se kalciumi, së bashku me vitaminën D, mund të kenë përfitime përtej shëndetit të kockave: ndoshta duke mbrojtur kundër kancerit, diabetit dhe presionit të lartë të gjakut.