Mon. Jun 27th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Mungesa e ujit është e dukshme menjëherë në lëkurë, meqenëqë lëkura bëhet e thatë, e lodhur, gri dhe rraskapitur…

Uji përmban pothuajse 65% të trupit tonë dhe është përgjegjës për një numër funksionesh jetësore – nga ruajtja e niveleve të gjakut në trup dhe termorregullimi deri te nxjerrja më i shpejtë i helmeve nga trupi dhe elasticiteti i lëkurës, shkruan Cosmopolitan, përcjell Telegrafi.

Një sasi e mjaftueshme e ujit në organizëm është një garanci e lëkurës me shkëlqim, elastike dhe të butë dhe, për më tepër – pa rrudha!

Kjo është arsyeja pse është shumë e rëndësishme të pini sasi të mjaftueshme të ujit, të paktën 8 gota në ditë, ose 2 litra.

85dab609ba39bfd8504d380db8adb4f80f0109e6 articlemain

Por ajo që pak njerëz e dinë, (ose e injorojnë faktin e njohur) është që uji duhet të pihet rregullisht gjatë ditës, meqenëqë në momentin kur etja shfaqet, kjo është tashmë një shenjë që ka pasur dehidrim të qelizave në trup!

Dhe dëmtimi i shkaktuar nga dehidrimi vështirë se mund të rregullohet!

Ky çrregullim e prish balancin e nivelit të kripës dhe sheqerit në gjak, gjë që ndikon në funksionet tjera të trupit.

tretmani i dehidrimit është i rëndësishëm pasiqë dehidrimi i madh mund të ketë pasoja që rrezikojnë jetën e personit. 

[ad_2]

Leave a Reply

You cannot copy content of this page