© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje
Pse vlera eB-hCG qëndron e lartë edhe pas abortit ?

B-hCG (hormoni koriogonadotropik i njeriut) është një hormon i prodhuar nga shtazët e ndryshme gjatë shtatzënisë. Në raste shtatzënie, këto nivela rriten shpejt dhe mund të përdoren si një shenjë e shtatzënisë aktuale.

Në rastet e abortit, niveli i B-hCG mund të vazhdojë të jetë i lartë për një kohë të caktuar. Nëse aborti ndodh në mënyrë natyrale, niveli i B-hCG zakonisht do të fillon të zvogëlohet brenda disa javëve, por mund të vazhdojë të jetë i lartë për disa javë pas abortit.

Nëse aborti ndodh nëpërmjet procedurave mjekësore, niveli i B-hCG mund të zvogëlohet më shpejt pas abortit. Megjithatë, edhe në këto raste, niveli i B-hCG mund të vazhdojë të jetë i lartë për disa javë.

Një niveli i lartë i B-hCG pas abortit mund të sugjerojë që ka mbetur jashtë trupit materie embrionale ose qeliza shtatzënëse, që mund të shkaktojë komplikacione të tjera dhe kërkohet vlerësimi mjekësor shtesë për të përcaktuar shkakun e mundshëm. Për këtë arsye, nëse niveli i B-hCG nuk ulet pas disa javësh, është e rëndësishme të konsultoheni me mjekun tuaj.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.