Psikokirurgjia, të jesh kirurg pa bisturi!

Gjatë kësaj ndërhyrjeje kirurgjikale të drejtpërdrejtë në trup, nuk shkaktohet dhimbje, gjakderdhja është e eliminuar gati në tërësi, kurse infeksioni nga prerja as që paraqitet fare

Kureshtjen e qarqeve shkencore dhe të shumë mas-mediave botërore, kohën e fundit i ngacmon një mënyrë tejet efikase dhe çudibërëse e shërimit tradicional. Kjo metodë vjen nga Filipinet dhe quhet psikokirurgjia.

Karakteristikë e kësaj është se ndërhyrja kirurgjikale tek pacienti bëhet vetëm nëpërmjet duarve, ose, në disa raste, edhe me ndonjë brisk të pa sterilizuar xhepi.

Gjatë kësaj ndërhyrjeje kirurgjikale të drejtpërdrejtë në trup, nuk shkaktohet dhimbje, gjakderdhja është e eliminuar gati në tërësi, kurse infeksioni nga prerja as që paraqitet fare.

Si në qarqet akademike shkencore ashtu edhe në opinionin e gjërë, asnjë metodë tradicionale gjer më sot, nuk ka shkaktuar aq polemika dhe bujë të madhe sensacionale, ashtu si psikokirurgjia, apo operimi shpirtëror me gishta, pa brisk, pa anestezi, pa gjak, pa dhembje, si dhe komplikime të tjera të mundshme post – operacion.

Këtu kemi t? b?jm? me nj? metodë të vjetër dhe tejet efikase operative tradicionale që na vjen nga Filipinet, dhe që më tepër aplikohet nga disa individë të veçantë me prirje të jashtëzakonshme.

Nga shumë psikokirurg tradicional bot?rorë, që në mënyrë tejet efikase aplikojnë këtë metodë, si më të popullarizuar në qarqet akademike dhe publicistike, konsiderohen dy prej tyre: psikokirurgu filipinas ELEUTERIO TARTE, dhe meksikani ARIGO.

Edhe pse sot vetëm në kryeqytetin e Filipineve, Manila, zyrtarisht janë të evidentuar mbi 400 kirurgë të tillë, këta të dy, konsiderohen si më të njohur, për shkak se kanë pranuar që me këto aftësi të tyre të jashtëzakonshme t’i nënshtrohen metodave hulumtuese shkencore.

1. Psikokirurgu filipinas ELEUTERIO

TARTE tanimë legjendë e psikokirurgjisë tradicionale filipinase, me operimet e veta nëpërmjet gishtërinjve të duarve, bënte vërtet shërime të mrekullueshme.

Ky kirug popullor çudibërës, ndërhyrjet e veta specifike kirurgjikale, nuk nguronte t’i demonstronte as para kamerave televizive dhe fotoreporterëve të gazetave të ndryshme botërore.

Fillimisht, duke kërkuar ekzaminimet përfundimtare të bëra me metoda bashkëkohore medicinale, Tarte, operacionet e veta psikokirurgjike, zakonisht i aplikonte tek pacientët që kishin tumore, kiste në organet e mbrendshme të trupit, gurët në veshka dhe në qesen e tëmthit, etj.

Pasi e shtrinte pacientin e vet në një tavolinë të improvizuar operative dhe i përvishte rrobat e trupit në atë pjesë ku duhej të kryhej operimi, TARTE, fillimisht, me një ritual të thjesht të përqëndrimit, vetëm përmes gishtërinjve të duarve, fillonte ndërhyrjet e veta operative.

Nuk përdorte kurrfarë brisku dhe paraprakisht nuk aplikonte ndonjë medikament anestezie.

Operimi zakonisht zgjaste maksimalisht 15 minuta. Gjatë tërë kohës së operacionit, pacienti mbetej i zgjuar dhe n? vetëdije të plotë, duke mos ndjer? asnjë lloj dhimbjeje. Pasi të ishte kryer operimi, tek asnjë pacient, në pjesën e trupit ku ishte kryer operimi, nuk mund të vërehej asnjë plagë apo shenjë.

2. Meksikani i famshëm ARIGO

Me fenomenin e psikokirurgjisë janë marrë dhe sot e kësaj dite merren shumë shkencëtarë, e ndër ta më i njohur mbetet Dr. Andrej Puhariq, amerikan, me prejardhje kroate.

Ai në krye të një ekipi pesë-anëtarësh të famshëm mjekësorë amerikanë, për plot pesë vite, studioi fenomenin psikokirurgji, tek një psikokirurg laik nga Meksika, i quajtur ARIGO, i cili në masë ishte i njohur me nofkën “kirurg me brisk të ndryshkur”.

Pesë vite pa ndërprerë, Dr. Puhariqi me ekipin e vet shkencor, përcillte ndërhyrjet kirurgjikale të Arigos, dhe në fund vendosi që edhe vet ai t’i nënshtrohej një operacioni të tillë nga një tumor në këmbë. Në lidhje me këtë operacion të bërë, Dr. Puhariq në një publikim të tij shkruante:

“…nuk ndjeva kurrfarë dhembjeje. Mirëpo, duke ditur se brisku dhe duart e Arigos nuk ishin fare të pastra dhe se lëkura ime para operacionit as që ishte sterilizuar, gjithmonë kisha frikë për mundësinë e paraqitjes së infeksionit dhe ndoshta edhe të helmimit të gjakut. Që të reagoja me kohë, në rast se paraqiteshin këto simptoma, bëra të gjithë parapërgatitjet e duhura të veprimit.

Plagën e kisha të lidhur me një fashe të thjeshtë, të cilën çdo ditë e hapja dhe e fotografoja. Për çudi, asnjë infeksion nuk u paraqit e, që ishte më befasuese, plaga ime qe mbyllur dhe shëruar plotësisht pas tri ditësh, që për mjekësinë tonë është gjysma e kohës së duhur zakonisht”.

Analizat dhe studimet e Dr. Puhariqit, janë botuar dhe publikuar në shumë editime shkencore anë e kënd botës, dhe ato zakonisht merren si pikënisje për studiues të tjerë, që i përvishen metodave kërkimore të mëtejshme të këtij fenomeni ende të pasqaruar sa duhet.

3. Si sqarohet fenomeni i psikokirurgjisë?

“Operimi psikik kryhet i gjithë përmes aktivitetit specifik shpirtëror dhe mental të shëruesit”, thonë për psikokirurgjinë studiuesit e shumtë të këtij fenomeni.

“Me besim t? fortë n? vete dhe pas disa ushtrimeve paraprake të ngritjes shpirtërore, te shëruesi tradicional ?sht? krijuar aftësia e caktuar vizionare e kontrollit dhe manipulimit me energjinë më të lartë të niveleve hyjnore. Ndërtimi dhe përmbajtja e këtyre niveleve energjetike ende mbeten të panjohura për shkencën e sotme.

Psikokirurgu laik, gjatë këtij operacioni shfrytëzon procesin e vet mental, të cilin, përmes përqëndrimit të fortë, e sjell në gjendjet e caktuara psikike q? shprehen n? formë t? gjysmë-transi.

Pasi të ketë arritur këtë gjendje mentale, gjat? operimit, ai e bën orientimin dhe kanalizimin e kësaj energjie në trupin e sëmurë të pacientit”. Bazuar në deklaratat e këtyre psikokirurgëve që flisnin për këto aftësi të veta të jashtëzakonshme operative, në to thuhet se ata realisht nuk operojnë, por janë vetëm si ndërmjetës të një procesi që kryhet vetvetiu, e që në mënyrë automatike udhëhiqet nga një fuqi më e lartë hyjnore.

Energjia, e cila rrezaton nga duart e shëruesit depërton në trupin e pacientit, duke bërë kështu veprime të njëjta sikurse i bën brisku i kirurgut në mjekësinë bashkëkohore. Në psikokirurgji, realisht nuk eliminohet organi, por thjesht zhduket sëmundja.

Disa studiues të këtij fenomeni mendojnë se, në fakt vepruese është vetë ajo energjia e caktuar që rrezaton nga dora e shëruesit, e cila, pasi rregullon barazpeshën energjetike më parë të çrregulluar në indet e organit të sëmurë, të çon më pas drejt shërimit.

Është tejet interesante të theksojmë se, nga ana e shumë studiuesve që edhe vetë janë kirurgë nga profesioni, pranohet se krahasuar me metodat e tanishme bashkëkohore të operimit që bëhen me brisk, metoda laike e operimit nëpërmjet psikokirurgjisë është shumë më e parrezikshme.

Në rend të parë aty nuk ka fare nevojë për medikamente anestezike; nuk duhen investime finaciare në pajisje tejet të shtrenjta bashkëkohore kirurgjike; pacienti pas operacionit ngrihet menjëherë në këmbë dhe nuk ka nevojë të shtrohet në spital dhe kurim shtesë post-operativ.

A mund të jetë e mundur të shërohen të gjitha sëmundjet vetëm me anë të energjisë shpirtërore pa patur nevojë as për bisturi dhe pajisje të tjera teknologjike? E pabesueshme, por e vërtetë. Njeriu dhe aftësitë e tij të pakufishme, për kapshmërinë e nivelit të arsyes tonë, ende mbeten si enigma më e madhe e të gjitha kohërave!

Përgatiti:

KLARITA BAJRAKTARI

Related posts:

Kosovarët me viza pune austriake, mbesin në Kosovë
Avokati i Popullit ende s’ka vendosur rreth Ligjit për Paga, pranon edhe tri ankesa
Deputetët Lekaj dhe Haxhiu kishin kontakt me infermierin e prekur nga Coronavirusi në Spitalin e Gja...
Kolegji i Mjekëve të Rumanisë falenderon Kryetarin e Odës së Mjekëve të Kosovës për asistencë në ras...
Shënohet viktima e 5 në Kosovë nga COVID-19
Ja kush ishte i pari që pohoi se lia e ujit bie vetëm një herë dhe nuk përsëritet!
Si të luftohet tensioni i lartë i gjakut?
Mundësimi i arratisjes së personave të privuar nga liria
Skenarët e mundshëm, për t’u kthyer në normalitet
Pëllumb Pipero paralajmëron skenar të frikshëm nëse qytetarët dalin nga shtëpitë
A janë mjekët kosovarë të përgatitur për coronavirusin, flet Gerxhaliu
Kryesindikalisti i shëndetësisë: Priten veprime të paparashikueshme nga Sindikatat!
Dr.Blerim Myftiu: Epilepsia dhe agjërimi
Sejdiu: Ligji për Paga ndal migrimin e mjekëve
Dr.Baton Kelmendi: disa fakte në lidhje me spitalin Pediatriko-Kirurgjik
Ja kur konsiderohet se Prokurori ka kryer shkelje disiplinore!
Thëngjilli përsëri shkaktari kryesor i ndotjes së ajrit në kryeqytet
Dr.Arbër Morina: Statusi i Mjekut
Gripi në Kosovë akoma nën pragun epidemik
Dita e parë e kimioterapisë…, një reflektim që duhet lexuar
Miq të nderuar, Ju ftoj të më ndiqni, sonte, në “Rubikon” me Adriatik Kelmendin, duke filluar nga or...
Infermierët dhe Edukimi në vazhdim
Revista “INFERMIERI 2.0”
Dark urine could indicate a liver problem
Drejtori i QKMF-së së Lipjanit, e tregon të vërtetën e videos, ku një e moshuar priste për ndihmë mj...
Ilaçi më i shtrenjtë në botë kushton 2.1 milionë dollarë
Gazeta Metro nxit urrejtje ndaj mjekëve duke plasuar lajm të rremë
Dr.Liridon Selmani: Stop Duhanit në hapësira të përbashkëta!
Giving TB vaccine intravenously boosts efficacy
Mjeku Shqiptar që trajtoi pacientë me Ebolë
“Tageszeitung” e Berlinit lavdëron ministrin Arben Vitia: transparent, i hapur, gjithëpërfshirës
Rexhajt kanë dhembje të dyfishtë: s' u lejohet dërgimi i kufomës në Kosovë  
Keqpërdorimi i informatës zyrtare
Pas shpalljes së pavarësisë së Kosovës më 17 shkurt 2008, aprovimi i Kushtetutës së Republikës së Ko...
Ndotja atmosferike ulet më shumë se 45% në qytetet kryesore europiane |Revista Monitor
Profesionet më të ndërlikuara dhe më të vështira në botë
Merri këto tableta se të ndihmojnë…
Si quhet sëmundja që shkaktojnë kërpudhat?
Shërbimi inteligjent “Shin Bet”: Izraeli neutralizoi 560 sulme terroriste në vitin 2019
Koronavirusi arrin në Maqedoni, konfirmohet rasti i parë
Specializantët ankohen se nuk janë paguar
Qeveria austriake me udhëzime në gjuhën shqipe: rruga jonë drejt rikthimit
Çka është Demenca alkoolike? - Kush e shkakton Demencën alkoolike?
Koronavirusi, mesazhi kuptimplotë nga një infermiere italiane
Shqiptarët në Zvicër kanë vetëm 16 ordinanca
Dr.Istref Plakolli: Sindroma Brugada apo Vdekja e papritur
Gurët në tëmth
Si quhen me emër të përbashkët: lëkura, leshi, halat, gjembat?
Shtetet me pagat më të larta për Mjekët
Dhënie enorme e injeksioneve dhe infuzioneve në Qendra të Mjekësisë Familjare
Epidemiologu Dedushaj thotë se numri i vdekjeve nga Covid-19 në Kosovë do të rritet
Cila nga algat e dhëna i takon algave blu në të gjelbra?
Enlirat Duraku:besoj në profesionalizmin e Dr. Arbër Morina
Edhe Rumanisë po i ikin mjekët
Dr.Arbër Morina: Kirurgët nuk janë në grevë
A është rrezik nëse bebja e ka kërthizën rreth qafës❓
Sllovenia s' ka lehëtsime kufiri për shtetasit shqiptarë
QKMF e Rahovecit përfiton dy EKG nga kontigjenti Italian i KFOR-it
Leonora Jakupi propozon që pagat e stafit shëndetësor të trefishohen
Kush preket nga lupusi?
Kur prindërit e fëmijës nuk insistojnë në injeksione dhe pranojnë trajtimin tonë
Sukseset e një doktori shqiptar: Astma, shkaktarët, simptomat dhe trajtimi i sëmundjes!
Kur moshatarët e tij shikonin futboll, ai preferonte vallëzimin
Çfarë është Echo e gjirit?
Skandaloze: Dyshohet që specializantët që ikën në Gjermani paguhen edhe nga Kosova edhe nga Gjermani...
OBSH i bën thirrje Shqipërisë dhe gjithë botës të rrisin numrin e infermierëve në dekadën në vijim
Ja cila vitaminë e ndalon dhimbjen e shpinës!
Cilat janë shenjat dhe simptomat e menopauzës?
Në klinikën Infektive të QKUK-së, sot me 06/04/2020, janë të hospitalizuar gjithsej 55 pacientë. Me...
OECD: Mosha për pensionim në Zvicër duhet të rritet “urgjentisht” në 67 vjet
Lajmi i mirë, gjatë 24 orëve të fundit shërohen 5 pacientë
Deputeti Bekë Berisha: E kam shumë zor një “thmijaçi” si Albin Kurti me i thënë kryeministër
Çka është Neuroni?
Shqiptari i dehur sulmon mjekët dhe policinë
Mjekët shqiptarë rrëfejnë arsyet e largimit nga Shqipëria
Qeveria s’pajtohet me vendimin e Avokatit të Popullit për ta çuar ligjin për pagat në Gjykatë
Një 'viktimë' e përsosur. 1. Jam e sigurt se Albini më mirë ndjehet sot se dje, përse më n...
Dr.Blerim Myftiu: Kokëdhembja e tipit “cluster”
Mesazhi i ministres Hykmete Bajrami për fillimin e mësimit në distancë. Për më shumë, ju lutemi ndiq...
Gjon Muharremaj arrin edhe një sukses, e kualifikon Zvicrën në “Eurovisionin gjerman”
Masakra e Rezallës, kryer mizorisht 21 vjet më parë, është një tjetër dëshmi e gjenocidit të shtetit...
Berna, kryeqyteti i tretë ‘më i shëndetshëm’ në Evropë
Zvicër: Mjekët fitojnë miliona, invalidët i shpallin të aftë për punë
Specialistja më e re e Endokrinologjisë
Vita
Në rast të një vale të dytë, të prekurit nga koronavirusi shërohen më shpejt
Në ora 3:00, virusi Corona i shkaktoi vdekjen S.N., burrë, nga Prishtina, ndërsa, në ora 7:10, N.R.,...
Kushdo, herët a vonë, e ka një takim final me Doktorin dhe Perëndinë
Vampirizmi energjetik
OPINION : NEW YORK TIMES Life and Death in the ‘Hot Zone’ “If people saw this, they would stay home...
Zinku është shërues i plagëve
Dr.Gëzim Berisha: Kur është shqetësuese një DHIMBJE E GJOKSIT⁉️
Ndërroi jetë Agim Ramadani, mjeku i parë ligjor shqiptar në Maqedoni
Sa shumë kisha humbur në sakrificën time për jetët e të tjerëve
Dr.Përparim Ramusa: Albin Kurti i ka dy mundësi
Çfarë është vetkontrolli i gjirit?
Ja sa dënohet shmangia nga tatimi
Version spontan
Me ambasadorin amerikan në Berlin, z. Richard Grenell, jam takuar dy herë. Takimi i parë ishte më 9 ...
Më mirë këtu atje? Flet mjeku kosovar, i cili qe 10 vjet punon në Gjermani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Post

Ja sa dënohet dhënia e ryshfetit!

Tue Apr 23 , 2019
Neni 429  Dhënia e ryshfetit 1. Kushdo që në mënyrë të drejtpërdrejtë apo të tërthortë, i premton, ofron ose i jep ndonjë dhuratë apo përfitim tjetër personit zyrtar, në mënyrë që ai person të veprojë ose të mos veprojë në pajtim me detyrën e tij zyrtare, dënohet me gjobë ose […]