0

Artriti Reumatoid është një sëmundje inflamatore kronike që prek kycet dhe jo vetëm. Kjo sëmundje është një nga tre më të shpeshta në fushën e patologjive reumatologjike dhe prek afërsisht 1% të popullatës. Në Europën jugore vuajnë nga artriti rreth 3 në çdo 1.000 persona. 40% e personave me Artrit bëjnë prekje të mushkërive, lëkurës, zemrës, enëve të gjakut dhe syve. Sëmundja mund të shfaqet në çdo moshë por ka një prek më shumë femrat e moshës 50- 60 vjec (2-3 herë më shumë se meshkujt) .

Gazeta Shëndeti Asked question
Add a Comment