0

Trakti urinar përfshin një grup organesh në trupin tonë të cilat formojnë urinën.

Trakti urinar përfshin:

Veshkat – 2 organe në formë fasuleje të cilat filtrojnë gjakun dhe formojnë urinën
Fshikëza urinare – një organ me formë tullumbaceje e cila mban urinën
Ureteri – 2 tuba të cilët transportojnë urinën nga veshkat në fshikëzën e urinës
Uretra – tubi i cili transporton urinën nga fshikëza jashtë trupit

Gazeta Shëndeti Changed status to publish
Add a Comment