A diagnostikohet në kohë narkolepsia ?

70 viewsPsikiatriaNarkolepsia
0
loading...

A diagnostikohet në kohë narkolepsia ?

Narkolepsia shpesh mbetet e padiagnostikuar, ose e diagnostikuar keq për shumë vite. Kjo për faktin se shpesh neglizhohen shenja të tilla klinike, si: lodhja, problemet me përqendrimin, vëmendjen, kujtesën dhe performancën. Në përgjithësi mendohet për narkolepsi vetëm nëse pacienti paraqitet me simptomën kryesore klinike të përgjumjes së tepërt gjatë ditës. Prandaj mos hezitoni të konsultoheni me mjekun e familjes edhe kur paraqisni shenja të tilla si ato që përmendëm me sipër, përveç përgjumjes së tepërt gjatë ditës.

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.