A duhet ta hani mëngjesin ?

0

A duhet ta hani mëngjesin ?

Mëngjesi është shujta e cila “kapërcehet” më së shpeshti. ndonëse nutricionistët nuk e rekomandojnë një gjë të tillë. Gjysma e personave të rritur e kapërcejnë mëngjesin së paku një herë në javë, kurse 12% nuk hanë kurrë mëngjes. Disa nuk hanë për të rënë në peshë, disa nuk kanë kohë, kurse dikush tjetër nuk ndien .

Situata është akoma më serioze tek adoleshentët. Vlerësohet se 60% e tyre nuk e hanë mëngjesin rregullisht. Tek adoleshentët kjo paraqet rrezik të madh dhe lidhet me performancën e dobët kognitive, ndikon negativisht në shëndetin mendor dhe e rrit rrezikun për obezitet.

Kur zgjohemi nga gjumi, i cili i duhet trurit dhe muskujve është i ulët. Duke ngrënë mëngjes, mbahet në nivelin e duhur. Nëse ne nuk e marrim këtë furnizim me , trupi do të jetë i plogësht dhe më vonë gjatë ditës do të hamë më tepër se ç’duhet.

#drRreze #healthyliving #lifestyle

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Asked question
Add a Comment
Write your answer.