0

A duhet të hajë një shtatzënë sa për “dy veta”?

JO! Një shtatzënë duhet të hajë çfarëdo që i pëlqen, por duhet t’i japë përparësi frutave, perimeve dhe ujit.

Nuk ka nevojë që të hajë më shumë gjatë shtatzënisë, sepse nevojat për energji në gjashtë muajt e parë të shtatzënisë nuk ndryshojnë fare, kurse në tre muajt e fundit të shtatzënisë rriten pak (për rreth 200 kalori).

Për ta ilustruar sa janë këto 200 kalori si krahasim merrni 400 gram molla është baras me 200 kalori, 330 gram kivi është baras me 200 kalori, 37 gram çips është baras me 200 kalori, 90 gram bukë është baras me 200 kalori.

Gazeta Shëndeti Changed status to publish
Add a Comment