0

Rekomandohet përdorimi i një maskë mjekësore nëse keni simptoma të (vështirësimit të) frymëmarrjes (kollitje ose teshtitje) ose nëse kujdeseni për dikë me simptoma të (vështirësimit të) frymëmarrjes, me qëllim të mbrojtjes së të tjerëve. Nëse nuk keni simptoma, nuk keni nevojë të mbani maskë.Nëse mbahen maskat, ato duhet të përdoren dhe të hidhen në mënyrë adekuate, me qëllim që të jenë efektive dhe të shmanget rreziku më i lartë i përcjelljes së virusit.Mbajtja e maskës vetvetiu nuk është e mjaftueshme për ta ndaluar infeksionin, andajduhet të kombinohet me larje të shpeshtë të duarve, mbulim të teshtitjes dhe kollitjes dhe shmangia e kontakt të afërt me njerëzit, që kanë ftohje ose simptoma të ngjashme me gripin (kollitje, teshtitje, ethe).

Asked question
Add a Comment