0

Shqetësimi mund të jetë i dobishëm ose jo i dobishëm, dhe psikologët shpesh bëjnë dallimin në mes të shqetësimeve në lidhje me “problemet reale” kundrejt “problemeve të hamendësu-ara”.• Shqetësimet për probleme reale kanë të bëjnë me problemet aktuale që duan zgjidhje tani. Për shembull, duke pasur parasysh shqetësimin shumë të vërtetë për virusin në këtë moment, ekzistojnë zgjidhje të dobishme të cilat përfshijnë larjen e rregullt të duarve, distancimin shoqëror dhe izolimin fizik nëse keni simptoma.• Shqetësimet e hamendësuara për krizën aktuale shëndetësore mund të përfshijnë të menduarit për skenarët e rasteve më të këqija (ato që mund t’i quajmë katastrofizuese). Për shembull, duke imagjinuar skenarë të rasteve më të këqija siç janë shumica e njerëzve që vdesin.“Fëmijët e mi janë jashtë shkolës dhe unë kam nevojë për ndihmë që të kujdesem për ata””Unë nuk kam ushqim të mjaftueshëm në shtëpi që të zgjasë disa ditë më shumë””Çfarë do të bëjë nëse humbas punën time dhe përfundoj i varfër?””Unë jam i ri dhe i shëndetshëm, por çka nëse përfundoj në një respirator?”Shq

Gazeta Shëndeti Changed status to publish
Add a Comment