A është obeziteti vetem një problem estetik ?

62 viewsEndokrinologjiaObeziteti
0
loading...

A është obeziteti vetem një problem estetik ?

Lexoni 5️⃣ #fakte për mbipeshën dhe obezitetin!

A mund të parandalohet? PO!

1️⃣Sot, obeziteti është problem 3-fish më i madh se në vitin 1975.

2️⃣39% e personave mbi 18 vjeç janë mbipeshë dhe 13% janë obezë.

3️⃣Obeziteti êshtë gjithnjë e më i shpeshtë te fëmijët.

4️⃣Obeziteti nuk êshtë vetëm problem estetik, por një problem mjekësor serioz i cili rrit gjasat që një person të ketë diabet, shtypje të lartë të gjakut, sëmundje të zemrës, kancer etj.

5️⃣Mbipesha dhe obeziteti e ulin cilësinë e jetës. Këta persona përqeshen dhe diskriminohen Turpërohen dhe ndonjëherë Izolohen nga shoqëria

☎️ 049 66 77 22 (edhe në viber)

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.