0

A është vërtet rrethprerja një nevojë shëndetësore apo thjesht një traditë?

Circumcizio dikur ka qenë traditë fetare, sidomos në popullsinë e zonave rurale, por në ditët e sotme prindërit e rinj janë të mirëinformuar, shumica prej tyre me një nivel të lartë intelektual dhe tashmë në shumicën e rasteve kjo procedurë kryhet zakonisht kur fëmija ka indikacion apo nevojë imediate për t’ju nënshtruar këtij interventi. Sigurisht, ka mjaft prindër, sidomos në zonat e thella, që parapëlqejnë të ndjekin traditën duke aplikuar circumcision apo synetin tek fëmijët e tyre, por kjo nuk përbën asnjë problem për fëmijën.

Gazeta Shëndeti Changed status to publish
Add a Comment