A i prodhon trupi jonë apo duhet t’i marrim me ushqim (ose si barna)?

0

A,B,C…D… dhe K – vitaminat!🙂

A i prodhon trupi jonë apo duhet t’i marrim me (ose si barna)?

janë materie organike për të cilat trupi jonë ka nevojë në sasi të vogla.

Shumicën e vitaminave e marrim me , përveç vitaminës D që trupi e prodhon kur i ekspozohet diellit.

Pra, drita e diellit është burimi kryesor i vitaminës D.

A ke nevojë për vitamina?
Konsultohu me mjekun për këtë gjë!

No tags for this post.

Postime të ngjashme

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.