A janë të sigurta barnat për tiroide gjatë shtatzënisë?

0
loading...

A janë të sigurta barnat për tiroide gjatë shtatzënisë?

Po, janë të sigurta!

Në fakt, është shumë e rrezikshme nëse nuk i merrni këto barna dhe ju është rekomanduar nga mjeku që t’i merrni.

Edhe nëse bëhet fjalë për nënfunksion të tiroidesë (hipotiroidizëm) ose mbifunksion (hipertiroidizëm) ju duhet t’i merrni barnat dhe të bëni kontrolla të rregullta te mjeku.

Shtatzënat më shpesh kanë hipotiroidizëm dhe në këtë rast jepet levotiroksina e cila është e sigurt dhe nuk është e rrezikshme për beben.

Burimi: Dr.Rreze – Endokrinologe

 

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.